full screen background image

 

Παναγιώτης Γ. Ξενούλης, DVM, Dr.med.vet., PhD

Επιστημονικός Συνεργάτης - Παθολογία 

Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Adjunct Assistant Professor, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University, USA

Διδάκτωρ Παθολογίας/Διατροφής, Texas A&M University, Texas, USA

Διδάκτωρ Παθολογίας, Ludwig-Maximilian University, Munich, Germany

Ο Πάνος Ξενούλης είναι διδάκτωρ κτηνιατρικής ειδικευμένος στην παθολογία ζώων συντροφιάς. Πρόσφατα εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφίας στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και διδάσκει εσωτερική παθολογία σε φοιτητές του 4ου και του 5ου έτους. Ταυτόχρονα, βλέπει παθολογικά περιστατικά στο Animal Medical Center, δίνει συχνά διαλέξεις σε κτηνιάτρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.

 

Ο Πάνος Ξενούλης αποφοίτησε απο το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Την ίδια χρονιά πήγε για σύντομο χρονικό διάστημα σαν επισκέπτης κτηνίατρος στις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Cornell University (Ithaca, New York), University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania), και Virginia Tech (Blacksburg, Virginia) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Το 2004 έγινε δεκτός για την εκπόνηση διακτορικής διατριβής στο Department of Small Animal Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University (College Station, Texas) των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian Universitat του Μονάχου. Η διατριβή του είχε σαν αντικείμενο μεταβολικά και ηπατικά νοσήματα του σκύλου και ολοκληρώθηκε το 2008. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την εκπόνηση δεύτερης διαδακτορικής διατριβής στο πανεπιστήμιο Texas A&M University με θέμα την παγκρεατίτιδα του σκύλου σε συνδυασμό με διατροφή και νοσήματα μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011.

 

Κατά την οκταετή παραμονή του στις ΗΠΑ, η βασική του εκπαίδευση και ενασχόλησή του ήταν σχετικές με την εσωτερική παθολογία και τη διατροφή τόσο του σκύλου όσο και της γάτας, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην γαστρεντερολογία, την ενδοκρινολογία, τα ουρολογικά και τα μεταβολικά νοσήματα, καθώς και με τη διατροφική αντιμετώπιση συγκεκριμένων νοσημάτων. Η ερευνητική και κλινική του δραστηριότητα στον τομέα της παθολογίας και της διατροφής τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει στον κτηνιατρικό χώρο σε διεθνές επίπεδο.

 

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 διεθνή (κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) και 10 Ελληνικά κτηνιατρικά συνέδρια. Έχει παρουσιάσει εργασίες του και έχει συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλιτής πανω σε θέματα παθολογίας του σκύλου και της γάτας σε πάνω από 15 συνέδρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Νότιο Αμερική, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πάνω από 30 επιστημονικές εργασίες στα πιο έγκυρα διεθνή κτηνιατρικά περιοδικά, ενώ πάνω από 45 περιλήψεις εργασίων του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει συγγράψει, μετά από πρόσκληση, κεφάλαια σε έγκυρα αγγλόγλωσσα βιβλία κτηνιατρικής παθολογίας και χειρουργικής. Είναι κριτής επιστημoνικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά από το 2007 και αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του έγκριτου διεθνούς κτηνιατρικού περιοδικού The Veterinary Journal από το 2012.

 

Το 2009 έλαβε το βραβείο του καλύτερου διδακτορικού φοιτητή απο την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημιόυ Texas A&M University, ενώ το 2011 έλαβε το βραβείο διακεκριμένου διδακτορικού φοιτητή σε πανεπιστημιακό επίπεδο απο το ίδιο πανεπιστήμιο (το οποίο διαθέτει πάνω από 6000 μεταπτυχιακούς φοιτητές). H εργασία του “Lipid metabolism and hyperlipidemia in dogs” έλαβε το πρώτο βραβείο για το 2010 από το έγκυρο διεθνές κτηνιατρικό περιοδικό The Veterinary Journal.  Είναι μέλος του Comparative Gastroenterology Society, του European Society of Veterinary Internal Medicine, του Society for Comparative Endocrinology, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, καθώς και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.  Τέλος, έχει επιλεγεί ως μέλος του Who’s Who In America.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Gray, DVM, MS - Εξωτικά Ζώα

Master στη Μικροβιολογία, Texas A&M University, Texas, USA

Ειδικευμένη στην Παθολογία και Χειρουργική Εξωτικών Ζώων, Texas A&M University, Texas, USA

Η Patricia Gray αποφοίτησε απο το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Μετά την αποφοίτησή της πέρασε μία σύντομη περίοδο ως επισκέπτης κτηνίατρος στις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Cornell University (Ithaca, New York), University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania), και Virginia Tech (Blacksburg, Virginia) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2004 έγινε δεκτή σαν μέλος της ερευνετικής ομάδας του Schubot Exotic Bird Health Center and the Zoo, Exotic and Wild Animal Service, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University. Κατά την οκταετή παραμονή της στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε Master of Science (MS) στη Μικροβιολογία καθώς και το πρόγραμμα ειδίκευσης (residency) στην παθολογία και χειρουργική εξωτικών ζώων αναγνωρισμένο από το American Board of Veterinary Practitioners. H Patricia Gray είναι αυτή τη στιγμή η μόνη κτηνίατρος στην Ελλάδα με επίσημη μετεκπαίδευση στον τομέα των εξωτικών ζώων σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Κατά τη διάρκεια τις ειδίκευσής της ήταν υπεύθυνη για όλα τα περιστατικά παθολογίας και χειρουργικής πτηνών, άλλων εξωτικών ζώων (π.χ. κουνελιών, κουναβιών, ινδικών χοιριδίων κτλ.) καθώς και άγριων ζώων ζώολογικών κήπων. Η Patricia ήταν επίσης μία από τους υπεύθυνους κτηνιάτρους για την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής περισσότερων από εκατό παπαγάλων, διαφόρων ειδών, που ανήκαν στην συλλογή του Schubot Exotic Bird Health Center.

 

Ώς ερευνήτρια στο Schubot Exotic Bird Health Center συμμετείχε ενεργά σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Αποτέλεσε βασική ερευνήτρια της ομάδας η οποία ανακάλυψε  τον ιό Avian Bornavirus ως αίτιο της νόσου Proventricular Dilatation Disease (PDD) στους παπαγάλους, γεγονός το οποίο την έκανε να ξεχωρίσει σαν ειδική στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων των εξωτικών πτηνών. Έχει δημοσιεύσει την έρευνά της σε έγκριτα περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμα συνέδρια του Association of Avian Veterinarians στης Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

 

Μέχρι σήμερα αποτελεί τη μοναδική κτηνίατρο στην Ελλάδα με επίσημη μετεκπαίδευση και κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου στη χειρουργική και παθολογία εξωτικών ζώων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

Ελένη Παπανικολάου, DVM

Η Ελένη Παπανικολάου αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014. Μετά την αποφοίτησή της εκπόνησε επτάμηνη πρακτική άσκηση σε κτηνιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε σε παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και στη συνέχεια πέρασε ένα μήνα ως επισκέπτης κτηνίατρος στη Μονάδα Παθολογίας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποίησε επίσημη κλινική και εργαστηριακή μετεκπαίδευση στην Κλινική Παθολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου μετεκπαιδεύτηκε σε περιστατικά δερματολογίας και εσωτερικής παθολογίας του σκύλου και της γάτας. Ως φοιτήτρια ήταν μέλος της ομάδας περίθαλψης αγρίων ζώων κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ με έντονη εθελοντική δράση. Από τον Μάιο του 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του Animal Medical Center.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Νίκος Καραμήτσος, DVM, MSc

Εξωτερικός Συνεργάτης - Ορθοπαιδική

Απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύθηκε στην ορθοπαιδική μικρών ζώων ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην Κτηνιατρική σχολη του Πανεπιστημιου του Εδιμβούργου. Έλαβε Master στην ορθοπαιδική (Royal School of Veterinary Studies, The University of Edinburgh). Από το 2003 εργάζεται στο ιατρείο του στο Χαλάνδρι, ενώ από το 2013 είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Animal Medical Center σε ότι αφορά ορθοπαιδικά περιστατικά.

Στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την ορθοπαιδική των ζώων συντροφιάς είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια της Ελληνικής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος και είναι γραμματέας της νεοσύστατης Ομάδας Μελέτης Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής που σαν σκοπό έχει να προάγει την ορθοπαιδική μικρών ζώων στην χώρα μας.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του είναι η αρθροσκόπιση και η ανάλυση κίνησης σε ζώα συντροφιάς όπου ανακοίνωσε και τις 2 πρώτες ομιλίες σε συνέδρια στην Ελλάδα στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Παναγιώτης Κουτσουβέλης, DVM, Res. ECVD

Εξωτερικός Συνεργάτης - Δερματολογία

Ο Παναγιώτης Κουτσουβέλης είναι κτηνίατρος που ειδικεύεται στην δερματολογία των ζώων συντροφιάς. Παρακολουθεί δερματολογικά περιστατικά στο Animal Medical Center και στην Παθολογική Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ο Παναγιώτης Κουτσουβέλης αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα το 2006. Την ίδια χρονιά πήγε σαν επισκέπτης κτηνίατρος σε μεγάλες κλινικές της Αττικής. Το 2007 ξεκίνησε το δικό του ιατρείο και μέχρι σήμερα παρακολουθεί παθολογικά περιστατικά με ιδιαίτερη έμφαση στην δερματολογία. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 Ελληνικά Κτηνιατρικά Συνέδρια και Ημερίδες.


Το 2015 έγινε δεκτός ως υποψήφιος Διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιάτρων Δερματολόγων και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Παθολογική Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντός 4 ετών. Είναι μέλος του European Society of Veterinary Dermatology, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς καθώς και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Ευγενία Φλουράκη, DVM, PhD

Εξωτερική Συνεργάτης - Αναισθησιολογία

Η Ευγενία αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2005. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο κτηνιατρείο της κ. Τσιώλη στην Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός κτηνιάτρου έως και το 2007. Το ακαδημαϊκό έτος 2005 - 2006 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης  στη Χειρουργική, Μαιευτική, Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία, με άριστα, στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το Φεβρουάριο του 2007  παρακολούθησε το σεμινάριο χειρουργικής μαλακών μορίων του ECAVS στη Βιέννη.

 

Από τον Μάρτιο του 2007 έως το Μάιο του 2011 διατήρησε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο απασχόλησης την Παθολογία και την Χειρουργική Μαλακών Ιστών και παράλληλα εργάστηκε στην κλινική Anima-Activet ως υπεύθυνος κτηνίατρος για ένα χρόνο. Το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη βασική της εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οπού και παρέμεινε μέχρι το 2012 κάνοντας την διδακτορική διατριβή της πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Κατά την τετραετία αυτή ταυτόχρονα εργάστηκε ως ειδικευόμενη του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου της Αναισθησιολογίας (European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia). Το καλοκαίρι του 2010 επισκέφθηκε και εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Γάνδης (Βέλγιο) για διάστημα ενός μήνα, το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική του Ανόβερο (Γερμανία) για διάστημα δύο μηνών και το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Ουτρέχτης (Ολλανδία) για διάστημα έξι μηνών.

 

Από το 2010 συνεργάζεται με κτηνιάτρους στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος και Χειρουργός μαλακών ιστών. Τον Απρίλιο του 2013 ξεκίνησε την συνεργασία της με το κτηνιατρικό κέντρο Αλεξανδρούπολης όπου και παρέμεινε για διάστημα 18 μηνών.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργό ρόλο ως ερευνήτρια, ομιλήτρια – εκπαιδεύτρια σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και wet labs τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2010 συμμετέχει σε σεμινάρια και σε προγράμματα ATLS (Acute trauma Life Support). Από τον Μάιο του 2015 συνεργάζεται με κτηνιάτρους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως αναισθησιολόγος  - εντατικολόγος. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ως βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Βοηθητικό προσωπικό

 

Δήμητρα Παρμαξή

Βοηθός Κτηνιάτρου

Η Δήμητρα Παρμαξή έχει εκπαιδευτεί ως βοηθός κτηνιάτρου παρακολουθώντας αναγνωρισμένο πρόγραμμα σε ιδιωτικό ίδρυμα εκπαίδευσης ενώ παράλληλα είναι τελειόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λόγω της αγάπης της για τα ζώα, έχει εργαστεί ως εθελόντρια στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών για σκύλους. Η επιμόρφωση της σε θέματα σχετικά με τα ζώα είναι συνεχής, καθώς  παρακολουθεί online courses από διεθνή πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να φανταστεί τίποτα άλλο που να την "γεμίζει" τόσο πολύ όσο η ενασχόλησή της με τα ζώα. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Αντιόπη Καττέ

Βοηθός Κτηνιάτρου

Η Αντιόπη Καττέ  είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Πατρών.  Λόγω της αγάπης της και του αστείρευτου ενδιαφέροντός της για τα ζώα, εργάστηκε παράλληλα με τις σπουδές της ως βοηθός κτηνιάτρου. Η εμπειρία της αυτή ήταν καθοριστική στην απόφασή της να μετακομίσει στην Αθήνα για να συνεχίσει την ενασχόλησή της ως βοηθός σε κτηνιατρείο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης και διεύρυνσης των γνώσεων της σχετικά με την περίθαλψη, την νοσηλεία και τον καλλωπισμό ζώων.

Animal Medical Center

Λ. Μεσογείων 267

Τ.Κ. 154 51 Νέο Ψυχικό

Τηλ.: 210 6717031

email: theamcvets@gmail.com

Created by developNET